Bardiné Bohács Anikó

1992-ben végeztem magyar-orosz szakos középiskolai tanárként Debrecenben a Kossuth Lajos Tudományegyetemen. Azóta is első munkahelyemen, a hevesi Eötvös József Református Oktatási Központban dolgozom. A tanítás mellett hamar bekapcsolódtam a versmondó versenyek világába, folyamatosan iskolai műsorokkal és megemlékezésekkel készültem a tanítványaimmal. A középiskolai tanítás mellett éveken át dolgoztam prevenciós programokban, dolgoztam mélyszegénységben élőkkel közösségfejlesztőként.

Érdeklődésem egyre inkább a személyiségfejlesztés felé fordult. Debrecenben a Pszichológia Intézetben tanultam, és 2009-ben mentálhigiénés szakemberként végeztem. Foglalkozásaimon gyakran alkalmaztam drámapedagógiai módszereket, ezért döntöttem el, hogy drámapedagógusi végzettséget is szerzek. Jelenleg a munkám mellett a Károli Gáspár Református Egyetemen tanulok, és a Harmónia Alapfokú Művészeti Iskola munkatársaként középiskolásoknak színjátszó csoportot vezetek. Magam is amatőr színjátszó vagyok, a hevesi Blaha Színkörben játszom.

Hiszek az alternatív oktatásban, a művészet erejében. Azt vallom, hogy az irodalom és a művészet azért fontos, mert segít élni. Segít önmagunkat, másokat és a világot megismerni.